La inceputul lunii decembrie 2015, pe 7 si 8 decembrie mai precis, Scoala de make-up Ramona Chirita l-a avut invitat pe Vincent de Monfreid.

Vincent este directorul scolii Atelier Paris si a sustinut un Masterclass de doua zile pe tema airbrush: notiuni introductive despre tehnica airbrush si utilizarea acesteia in diverse domenii, descrierea diferitelor tipuri de aerograf (acțiune unică / dublă acțiune / gravity) și a brandurilor prezente pe piata, intretinerea aerografului, descrierea si functionarea compresorului, utilizarea airbrush-ului pentru crearea de degradeuri unice, utilizarea de sabloane standard si “personalizate” etc.

Va puteti inscrie la singurul Curs airbrush  sustinut de Vincent de Monfreid in Romania anul acesta, accesand aceasta pagina: Curs airbrush 21-22 Noiembrie 2016, Bucuresti

foto-1
Ne-am bucurat de experienta lui Vincent de Monfreid in domeniul face & body painting cu aerograf, iar make-up artistii prezenti au avut ocazia in fiecare zi sa faca si practica supervizata: descoperirea modului de utilizare corecta a aerografului prin exercitii practice pe hartie, tehnici de lucru cu mana libera sau cu sabloane, machiaj pe model.

foto-2-micsorata

Vincent a raspuns tuturor intrebarilor participantilor si, bineinteles, am profitat si noi de ocazie si l-am intrebat cate ceva despre experienta si pregatirea lui, precum si despre instrumentele airbrush in care s-a specializat.

 

Interviu Vincent de Monfreid, director Scoala Atelier Paris, specialist machiaj tehnica airbrush:

Care sunt principalele zone de make-up pentru care folosesti airbrush-ul?

Folosesc airbrush-ul pentru aproape orice fel de machiaj. Dar zonele pe care le-am identificat ca fiind cele mai potrivite pentru acest instrument sunt: conturarea sprancenelor, aplicarea stratului de blush, tehnicile de contouring, aplicarea fondului de ten.

Exista o diferentiere evidenta intre aplicarea fondului de ten cu buretelul sau pensula si aplicarea cu airbrush-ul?

Da. Mai ales in cazul persoanelor cu probleme de ten, airbrush-ul face minuni. De asemenea, in cazul in care se doreste mascarea unui tatuaj, dozarea fondului de ten din airbrush este mult mai eficienta.

Care sunt marcile cu care lucrezi si de ce?

Sunt cateva marci cu care lucrez: Atelier Paris, bineintele, pentru acoperirea eficienta si efectul translucid pe care il ofera tenului, Temptu pentru ca are o baza excelenta pe baza de silicon. Dintre cele doua aleg in functie de nevoia modelului sau a machiajului: aleg Temptu daca vreau un efect mat, compact si Atelier pentru efectul satinat, orientat mai mult pe zona de fashion, look natural.
Ar mai fi de mentionat marca Kett, pe care o apreciez si o folosesc de cate ori am ocazia pentru machiajele speciale, de tipul efecte special.

Ai avut un parcurs professional interesant din ce le-ai povestit fetelor la curs. Puncteaza-ne cateva din activitatile tale.

Am inceput ca si comedian de teatru, timp de 10 ani am facut parte dintr-un grup dramatic. Teatrul este cel care mi-a deschis apetitul pentru make-up, in special pentru efecte speciale. In anul 2000 m-am decis sa incep sa studiez machiajul la nivel profesional, asa ca m-am inscris la Scoala Atelier Paris. Bineinteles, punctele de atractie au fost si au ramas machiajul beauty, body painting si efectele speciale.

De ce airbrush?

In principal pentru ca airbrush-ul imi ofera cea mai buna solutie pentru anumite actiuni make-up, cum ar fi umbre, efecte translucide. Mie personal imi ofera mai multe posibilitati, mai multe idei. Este mai aproape de pictura, de arta si asta ma atrage cel mai tare.

Este airbrush-ul si modul tau de a te diferentia de alti make-up artisti?

Sigur, asta este un aspect. Aerograful mi-a adus foarte multe satisfactii profesionale. In acest moment sunt printre numele care apar primele in cap atunci cand vine vorba de airbrush. Sunt chemat mai mult pentru machiaje cu efecte special, reclame TV, clipuri muzicale, am lucrat cu artisti rock, body painting.

Pe scurt, in momentul asta sunt aproape in punctul in care mi-am dorit dintotdeauna sa fiu.

Care este rolul tau in cadrul Scolii Atelier Paris?

Sunt in prezent directorul scolii si am facut parte din Scoala Atelier Paris in ultimii 13 ani. Ma ocup de programa, organizez clasele, corpul profesoral etc. Avem un singur tip de curs complex, in care maxim 50 de studenti invata absolut tot in 10 luni: hair styling, machiaj de beauty, efecte speciale etc.

Rolul meu este sa supervizez activitatea in toate directiile si sa ma asigur ca oferim studentilor calitate la superlativ.

 

In Romania gasiti produsele airbrush cu care lucreaza Vincent de Monfreid, Temptu si Atelier Paris, la Magazinul de make-up: http://www.magazinuldemakeup.ro/airbrush

Comenzi la telefon 0733 842 999

foto-3-micsorata

foto-4

 

 

 

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Comments are closed.